Yalnız Mesajı Göster

Piti Kebabı nasıl yapılır? , Piti Kebabı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı nasıl yapılır? , Piti Kebabı Tarifi



Piti Kebabı nasıl yapılır? , Piti Kebabı Tarifi


Piti Kebabı malzemeleri
Piti Kebabı yapılışı
Piti Kebabı hazırlanışı



Malzemeler
· 500 gr kuşbaşı koyun eti
· 1 su bardağı nohut
· 4 yufka
· Tuz-karabiber

Yapılışı
Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın

Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin

Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis tabaklarına paylaştırıp servisyapın

Alıntı Yaparak Cevapla