Konu
:
Kayısılı Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Milföy Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Milföy Tatlısı
Malzeme
3 adet Milföy , 6 adet kayısı,
½ su bardağı çekilmiş fındık içi,
1 adet yumurta akı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı
Milföyü derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin
Diğer yanda fındık içini, yumurta akını ve toz şekerini iyice karıştırın
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 adet Milföyü yan yana dizip iki kenarı birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklini verin
Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün
1 adet Milföyden ince şeritler kesin
2 adet şeridi birbirine sarıp örgü şeklini verin ve Dikdörtgen şeklini verdiğiniz İGLO Milföyün kenarlarına yapıştırıp çerçeve yapın
Ortasına fındıklı harç sürüp yayın
6 adet kayısıyı yarıya bölüp fındıklı harcın üzerine dizin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul