Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Milföy Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Milföy Tatlısı



Malzeme

3 adet Milföy , 6 adet kayısı,
½ su bardağı çekilmiş fındık içi,
1 adet yumurta akı,
1 çay bardağı toz şeker,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Milföyü derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin Diğer yanda fındık içini, yumurta akını ve toz şekerini iyice karıştırın Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 adet Milföyü yan yana dizip iki kenarı birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklini verin Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün 1 adet Milföyden ince şeritler kesin 2 adet şeridi birbirine sarıp örgü şeklini verin ve Dikdörtgen şeklini verdiğiniz İGLO Milföyün kenarlarına yapıştırıp çerçeve yapın Ortasına fındıklı harç sürüp yayın 6 adet kayısıyı yarıya bölüp fındıklı harcın üzerine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumasını sağlayın Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla