Konu
:
Halep Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Halep Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halep Tatlısı
Malzemeler:
1 paket Dr
Oetker Şambali Tatlısı
300 g (1,5 su bardağı) yoğurt
5-6 yemek kaşığı pekmez
100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz
Şurup:
525 g (3 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
50 g (1 su bardağı) Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Fırını alt-üst ısıtma ayarında 200°C’de çalıştırın
Şambali karışımını çırpma kabına koyup üzerine ölçülü yoğurdu ve kabartıcı karışımını ilave edin
Mikser ile en düşük devirde 3 dakika karıştırın
Karışımın 1/3’ünü 22x22 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dökün, üzerini düzeltip kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde pekmezi yayın
Üzerine cevizi serpin ve kalan karışımın tamamını yayın
Önceden ısıtılmış fırına koyun ve 45-50 dakika pişirin
Bu arada, pişirmenin son 10 dakikasında ölçülü su ve şekeri tencereye koyun ve ocak üzerinde karıştırarak şekeri eritin
Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve limon suyunu ilave ederek yaklaşık 5 dakika daha kaynatın
Tatlıyı fırından alın
Fırını kapatıp ısısını kaybetmemesi için kapağını kapalı tutun
Ocaktan aldığınız şurubu bekletmeden kepçe ile sıcak tatlının üzerine dökün
Kalıbı tekrar fırına koyup 10 dakika daha kapalı olan fırının içinde bekletin
Süre sonunda fırından çıkartın ve üzerini kapatarak yaklaşık 3-4 saat bekletin
İyice soğuduktan sonra dilimleyip Hindistan cevizine bulayarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul