Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bulgur Pilavı



Malzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 tane büyükçe soğan (soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur)
1 tane et bulyon
Tuz
3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsınTencereye soğanı ince ince kıyınPişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsunMercimekleri ilave edinBulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyorSuyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın


NOT: Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilirBaşka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülürO da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla