Konu
:
Mercimekli Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bulgur Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 tane büyükçe soğan (
soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur
)
1 tane et bulyon
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsın
Tencereye soğanı ince ince kıyın
Pişen soğanların üstüne bulguru koyun
5 dakika
kadar kavrulsun
Mercimekleri ilave edin
Bulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyor
Suyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın
NOT:
Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir
Başka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülür
O da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul