Konu
:
Pastırmalı Beykoz Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Beykoz Yahnisi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Beykoz Yahnisi
Pastırmalı Beykoz Yahnisi Pastırmalı Beykoz Yahnisi tarifi
Malzemeler
15-20 dilim
pastırma
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru
soğan
1-2 adet taze yeşil
biber
4 adet orta boy
patates
1 su bardağı konserve
mısır
3 adet orta boy
domates
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Hazırlanışı
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırdıktan sonra
pastırma
ları kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırırarak 1 dakika kadar kavurun
Pastırmaları tencereden alıp incecik kıyılmış
soğan
ları aynı tencereye aktarın
Üzerine incecik dilimlenmiş yeşil
biber
leri de ekleyip, karıştırırarak orta ısılı ateşte 2 dakika kadar kavurun
Kabukları soyulmuş
domates
leri tavla zarı formunda doğrayıp tencereye aktarın
Patatesleri soyup kuş başı et formunda dilimleyerek yemeğe katın
Tuz ve karabiber serpip yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin
Tencerenin kapağı kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin
Tencerenin kapağını açıp suyu süzülmüş konserve
mısır
ları ve hafif kızartılmış
pastırma
ları ekleyin
Ocağın altını biraz daha kısıp
patates
ler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Kırmızı toz
biber
serpiştirirerek ve sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul