Yalnız Mesajı Göster

Bu illere giderseniz mutlaka tadın / Bu illere giderseniz mutlaka tadın

Eski 06-26-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bu illere giderseniz mutlaka tadın / Bu illere giderseniz mutlaka tadın



Yemeden içmeden dönmeyin Yolunuz bu illere düşerse mutlaka tadılması gereken lezetler var Neler mi? Buyrun bakın!
Türkiye'nin her karış toprağı kültürel zenginliği tarihi dokusu insanı büyüleyen doğasıyla görülmeye değer

Anadolu'nun verimli topraklarıyla yetişen çeşitli ürünlerden yapılan yemeklerin yer aldığı ve bölgelere göre farklılık gösteren sofralarımız her damak zevkine hitap edecek tatları da cömertçe sunmakta

Tatile çıkanlar, iş için gidenler yolu bu illerden geçenler için bulunmaz bir lezzet rehberi Gittiğiniz yere has leziz yemekler ve tatlıları tatmadan sakın dönmeyin

İşte bazı illerin yöresel lezzetleri


MERSİN



Damak tadına düşkünler için farklı bir tatlı alternatifi de özelilkle Ramazan ayında rağbet gören, yöreye özgü kerebiç tatlısı İrmik, ceviz veya antep fıstığı ile şeker karışımıyla yapılan tatlıya katılan çöven otundan elde edilen süt görünümlü köpük de bu tatlıya ayrı bir lezzet katıyor



Tantuni, Mersin'e gelenlerin mutlaka tatması gereken bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor



Hediye götürmek isteyenlere cezerye öneriliyor Cezerye havuç, toz şeker, bisküvi, ceviz veya antep fıstığının karışımıyla elde ediliyor

ISPARTA



Isparta ağız tanıda düşkünler için de eşsiz lezzetler sunuyor Isparta meşhur şiş köftesiyle damak tadında önemli yere sahip olma özelliğini sürdürüyor




Kentin en önemli simgelerinden Gül lokumu da yemeden geçilmeyecek lezzetler arasında yer alıyor



Kentin en önemli simgelerinden biri olan gülden yapılan reçeller de meraklısına eşsiz tatlan sunuyor



Son yıllarda, asırlardır düğün yemeği olarak sunulan kabune ile tereyağlı irmik helvası da restoran menülerinde yer alıyor

HATAY



Ziyaretçilerin kağıt kebabı, künefesi, örüğü humusu zengin mutfağıyla farklı damak tatlarına hitap ediyor

ADANA



Ömrü uzattığı belirtilen ve hatta Lokman Hekim'in iksiri olduğu ileri sürülen bol köpüklü misis ayranıyla yenilen sıkmalar, ziyaretçilerin damağında güzel bir lezzet sunuyor



Kentte onlarca kebap lokantası bulunsa da, Adana kebabının "tarihi kazancılar çarşısı'nda, bol yeşillik pişmiş yeşil biber ve domates ezme çoban salata ile birlikte çarşının nostaljik havasında yenilmesi öneriliyor Kebabın yanında ise tercihe göre acılı ya da acısız şalgam öneriliyor



Adana'nın sıcağından bunalanlar ve kebaptan sonra tatlı yemek isteyenler için farklı bir alternatif ise "bıcı bıcı'' Genellikle sokak tezgahlarında satılan nişastadan yapılan ve rendelenmiş buz, gül suyu pudra şekeri katılarak yapılıyor

Alıntı Yaparak Cevapla