Konu
:
Evde Kefir Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Evde Kefir Yapılışı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Kefir Yapılışı
EVDE KEFİR YAPILIŞI
Üyeler Görebilir ]
Üyeler Görebilir ]
Sizlerle evde kefir yapımını paylaşmak istiyorum
Ben kefiri mayalandırırken fazla bekletmiyorum ve tatlı kefir elde ediyorum
Hazır satılanların tadı biraz ekşi oluyor ,benim yaptığım ise koyu ayran kıvamında ve tadında
Çok severek içiyorum böylece günlük kalsiyum ihtiyacımı da karşılamış oluyorum
Kefir yaparken yarım yağlı süt kullanmayı tercih ediyorum siz istediğinizi kullanabilirsiniz
Biliyorsunuz kefirin en önemli özelliği bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı direnç sağlaması ve mide ,bağırsak sistemini düzenlemesi
Kefirin çok tok tutucu özelliğide var,diyet yapanlar için duyurulur
Kefir yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kesinlikle metalle temas etmemesi
Cam veye plastik kaplar kullanmak gerekiyor ,plastik kaşık ,plastik süzgeç
gibi
Gelelim nasıl yapıldığına:
Buzdolabında suyun içinde beklemekte olan kefir mayası süzgeçe dökülür ve yıkanır
Cam veya plastik kavanozun içerisine kefir mayası konur ve üzerine oda ısısında beklemiş olan süt dökülür
(ben paket süt kullanıyorum isterseniz kaynatıp oda ısısında soğuttuğunuz sütüde kullanabilirsiniz)
Kavanozun ağzı çok sıkı olmayacak şekilde kapatılır ve güneş almayan serin bir yerde örneğin mutfak dolabının içinde, yazın 8-10 saat arası kışın ise 12 saat kadar bekletilir
Bekleme süresi dolunca başka bir kavanozun ağzına süzgeç konarak kefir süzülür
Süzülen kefir buzdolabına konur
Süzgeçte kalan kefir mayaları ise bir kaseye konarak üzerine su doldurulur ve buzdolabında saklanır
3-4 gün kadar buzdolabında kefir mayası bekletilebilir daha uzun süre saklanacaksa derin dondurucuya konulması tavsiye ediliyor fakat ben hiç denemedim sonuç ne olur bilemiyorum
Üyeler Görebilir ]
Üyeler Görebilir ]
Üyeler Görebilir ]
Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım
Kolay gelsin
Haaaa
neden mi KEFiR tüketmeliyiz??
Kullanımı ve hazmı çok kolay olan kefir;
* Bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önler
* Beyine enerji verir ve zihinsel gelişimi sağlar
* Kansere karşı koruyucu ve kanseri geciktirici etkisi vardır
* Yüksek tansiyonu giderir
* Kolesterolü düşürür
* Damar sertliğini giderir
* Kemik erimesini önler
* Bronşit ve astım nöbetlerini azaltır
* Kansızlığı ve kan bozukluğunu giderir
* Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır
* Egzama ve alerjilerde faydalıdır
* İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder
* İdrarı sulandırır
* Karaciğer bozukluğunu tedavi eder
* Mide ve bağırsak salgılarını arttırıp hazmı kolaylaştırır
* Bağırsak hareketlerini hızlandırır
* Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir
NOT:Kefir mayasıni aktarlardan bulabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul