Yalnız Mesajı Göster

Tarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçın nedir? Faydaları nelerdir? Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak



Tarçın nedir? Faydaları nelerdir?

Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa birçok faydaları vardır

*Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır

*Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır(özellikle 2tip diabet hastalarında)

*LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde)

*Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,

*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)

*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir

*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)

*Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar

*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur


Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlarAraştırmalar 300 gr sütlaça 6 gr kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir

Alıntı Yaparak Cevapla