Konu
:
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
Yalnız Mesajı Göster
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir
Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir
Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar
Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir
Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor
Tükenmez kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır
Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir
Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır
Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur
Normal balın kıvamı biraz daha katıdır
Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar
Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski hâlini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir
Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir
Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar
Bu yediğiniz gerçek baldır
Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul