Konu
:
Yetim Cocuklar Ülkesi.. / Yetim Cocuklar Ülkesi hakkında
Yalnız Mesajı Göster
06-23-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kanada’da sistem yetim ve öksüz çocuklar üretiyor
Children Aid Society(CAS)çocukların her türlü haklarını koruyor çocuklarına bakmakta ihmal gösterenlerin çocuklarını ellerinden alarak koruyucu ailelere veriyor
Bir de Katolik Children Aid Society var ki bu kurumun varlığı bile Katoliklere bu ülkede tanınan ayrıcalığın bir göstergesi
Boşanma oranları yüzde 50 üzeri olduğu için Kanada’da her dört çocuktan biri başka anne ve babanın yanında büyüyor
Bu sosyal paradoksta aile içi şiddetden dolayı dayak yiyen ensest ilişkiye maruz kala taciz edilen çocukları öğretmenleri okulda tesbit ediyor ve yetkililere durumu bildirerek müdahale ettiriyor
Doktorlarında böyle bir gizli görevi var
Sosyal Workerlar daha pek çok devlet görevlisi CAS’a risk taşıyan çocuğu rapor etmekle yükümlü
Ailesinin kusurundan dolayı bakımsız kalmış kaza geçirmiş dövülmüş çocukların ellerinden alınması için çok hassas davranıyorlar
12 yaşından küçük çocukları evde yalnız bırakanları komşuları polise ihbar ediyor ve aynı işlem yapılıyor
Uyuşturucu ve aşırı içki kullanımından dengelerini kaybetmiş suç dünyasına girmiş veya aileleri dağılmış pek çok çocuk yetim ve öksüz kalıyor
Çünkü uzayıp giden mahkemeler nedeniyle anne ve babalarını bir daha göremeyebiliyorlar
Boşanmalardan sonra anne ve babanın bakmayı reddetmesinden dolayı yetim ve öksüz kalmış binlerce çocuk bulunuyor
Annesi ve babası ölmüş çocuklar da eklendiğinde ortaya müthiş bir rakam çıkıyor
Farkında mısınız bilmem ama Kanada adeta ‘yetim çocuklar ülkesi’
Eğer Kanadalı yetimlere bakmak istiyorsanız bölgenizdeki CAS’a başvurduktan sonra işlemler 6 ay sürüyor
15 sayfadan oluşan sorulara doğru cevaplar verilmesi tek tek ailenin en küçüğünden en büyüğüne her ferdiyle yapılan mülakatlar eşler arasındaki ilişkilerin masaya yatırılması süreci oldukca sancılı geçiyor
Tüm testlerden başarıyla geçildikten sonra ailenin gelirinin kendilerinin verdiği yardıma gereksinimi olmadanda bakımlarını karşılayabilecek seviyede olmasına dikkat ediliyor
Aile bu işi ticari bir amaçla para kazanmak için yapmaya kalkışıyorsa ret cevabı veriyorlar
Bu aşamayıda geçtikten sonra sıra tüm aile üyelerinin katılmasının mecburi olduğu bir haftalık kursa geliyor
Polisten sabıkaları olmadığına dair “temiz belgesi” isteniyor
Evin fiziki ortamı yoklanıyor
Son yıllarda Türk aileler de Koruyucu Aile ( Foster Parent) veya Evlat Edinme ( Adopted Child) yoluna başvuruyorlar
Benim bizzat tanıdığım Halim Dağlar ve İnayet Kurt koruyucu aileliğe başlayan Türklerden sadece ikisi
Kurt ailesi bir ile başladı şimdi dört çocuğa bakıyorlar
Dağlar ailesi ise baktıkları üç çocuğu evlat edinerek başka bir aşamaya geçtiler
Birbirine karıştırılan bu iki yöntem arasında temel farklar var: Koruyucu Ailelikte size teslim edilen çocuk ailesinin hukuki ve sosyal durumuna göre sizden her an geri alınabiliyor
Hangi yaş grubunda çocuk istediğinizi siz bildiriyorsunuz
Üç katagori grubu var: 0 ile 5 yaş 6 ila 12 yaş ve 12 ila 17 yaş arası
Veya yeni doğan bebek ila 18 aylık arası
Çocukları nüfusunuza geçiremiyorsunuz
Çocuk başı ayda 750 dolar civarında maddi bazen de giyecek yardımı sağlık sigortası yapılıyor
Sosyal Worker gözetiminde duruma göre gerçek ailelerini görmelerine izin verilebiliyor
Ama ne aile sizi ne de siz aileyi biliyorsunuz
İlk yıl ayda bir defa daha sonraki yıllar iki ayda bir sorumlu oldukları sosyal güvenlik yetkilisi teftişe geliyor
Çocuklardan sorumlu başka bir devlet yetkilisi ise rutin olarak ayda bir defa veya istediği zaman gelip ani teftiş yapabiliyor
Evlat Edinme usülünde çocukları nüfusunuza yazdırıyorsunuz sizden geri alınmıyorlar
Artık maddi ve nakdi yardımlar gelmiyor
Öz aileleri ile irtibat tamamen kesiliyor
Sosyal Workerların sizi mesafeli de olsa denetimi ise bitmiyor
Aileler ‘Evlat Edindiğiniz ve Koruduğunuz Çocuğa Gerçeği Söylemek’ adlı bir kitaptan imtihan ediliyorlar
Her iki yöntemde de çocuklardan gerçeği gizlememeniz öğütleniyor
Gerçek hayat hikayelerinden alıntılarla dolu kitapda gerçeği daha sonra öğrenen çocukların evden kaçmadan psikolojik kişilik bunalımlara utanç ve aşağılanma duygusuna kadar pek çok travma yaşadığı vurgulanıyor
Bir yalan koca bir emeği kirletebiliyor
Gerçeği aniden öğrenince çocuk büyük oranda sizi suçluyor
İstatistikleryüzde 50’ye yakın ailelerin gerçeği hiç söylemediğini yüzde 25 civarında ise kısmen söylediğini ortaya koyuyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul