Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Çığırması

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Çığırması







PATLICAN ÇIĞIRTMASI




(Bergama'nın özel yemeklerinden)

GEREKLİ MALZEME
3 adet ince uzun çekirdeksiz patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 orta büyüklükte domates
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber

YAPILIŞI
1 İnce uzun (Kemer patlıcanından daha ince ve uzun, Bergama taraflarında bu cins patlıcanlar özel yetiştiriliyor) patlıcanlardan üç tanesinin yan taraflarından birer parmak kalınlıkta şeritler halinde kabukları alınır Baş kısmı kesilir Baştan uca kadar bıçak ucu ile çevire çevire bir santim derinlikte helezon iz yapılır
2 Tavaya yerleştirilir Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı dökülür Tava ateş üzerine konur, üzeri örtülür Pişmeye bırakılır Bir müddet sonra patlıcanlar alt üst edilir Üzerine tuz serpilir, diğer tarafında pişirilir
3 Kapağı açılır, kabuğu soyulmuş üç domates patlıcanların üzerine doğranır, yayılır Tekrar kapağı kapatılır, domatesler erime haline gelinceye kadar ateşte tutulur Ateşten indirildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilir


Alıntı Yaparak Cevapla