Konu
:
Patlıcan Çığırması
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Çığırması
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Çığırması
PATLICAN ÇIĞIRTMASI
(Bergama'nın özel yemeklerinden)
GEREKLİ MALZEME
3 adet ince uzun çekirdeksiz patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 orta büyüklükte domates
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber
YAPILIŞI
1
İnce uzun (Kemer patlıcanından daha ince ve uzun, Bergama taraflarında bu cins patlıcanlar özel yetiştiriliyor) patlıcanlardan üç tanesinin yan taraflarından birer parmak kalınlıkta şeritler halinde kabukları alınır
Baş kısmı kesilir
Baştan uca kadar bıçak ucu ile çevire çevire bir santim derinlikte helezon iz yapılır
2
Tavaya yerleştirilir
Üzerine bir çay bardağı zeytinyağı dökülür
Tava ateş üzerine konur, üzeri örtülür
Pişmeye bırakılır
Bir müddet sonra patlıcanlar alt üst edilir
Üzerine tuz serpilir, diğer tarafında pişirilir
3
Kapağı açılır, kabuğu soyulmuş üç domates patlıcanların üzerine doğranır, yayılır
Tekrar kapağı kapatılır, domatesler erime haline gelinceye kadar ateşte tutulur
Ateşten indirildikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul