Konu
:
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)
Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi (6 Kişilik)
MALZEMELER
1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın
Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın
Kavrulmuş soğana ilave edin
3 dakika sonra biberleri koyun
5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın
Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun
Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin
Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin
Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin
Enginarların yanında servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul