Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Sofrası Özel

Eski 06-22-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Sofrası Özel





Bardak mantısı


Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın Üzerini örterek 1 saat bekletin Bu arada iç malzemesini hazırlayın Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun Soğumaya bırakın Hamuru ikiye bölün İki hamurdan 10'ar adet beze yapın Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün Açtığımız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın Tepsiye yayın Hazırladığınız içi bezelerin üzerine yayıp, kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın Tepsiye yerleştirin üzerine kalan margarini sürün Son olarak bir bardakla bastırıp şekil verin Ve hiç bozmadan 170 derece ısıtılmış fırında pişirin Fırından çıkarınca, fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün Maydanozla süsleyip, servis yapın

MALZEMELER (6 kişilik)
* 40 gram yaş maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı su
* Alabildiği kadar un
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz İçi için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 250 gram kıyma
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* Tuz Üzerine:
* Yarım paket margarin
* Yarım kg sarımsaklı yoğurt
* Maydanoz


Alıntı Yaparak Cevapla