Konu
:
Ramazan Sofrası Özel
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Sofrası Özel
06-22-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Sofrası Özel
Bardak mantısı
Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun
Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin
1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın
Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın
Üzerini örterek 1 saat bekletin
Bu arada iç malzemesini hazırlayın
Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun
Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun
Soğumaya bırakın
Hamuru ikiye bölün
İki hamurdan 10'ar adet beze yapın
Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın
Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün
Açtığımız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın
Tepsiye yayın
Hazırladığınız içi bezelerin üzerine yayıp, kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın
Tepsiye yerleştirin üzerine kalan margarini sürün
Son olarak bir bardakla bastırıp şekil verin
Ve hiç bozmadan 170 derece ısıtılmış fırında pişirin
Fırından çıkarınca, fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün
Maydanozla süsleyip, servis yapın
MALZEMELER (6 kişilik)
* 40 gram yaş maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı su
* Alabildiği kadar un
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz İçi için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 250 gram kıyma
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* Tuz Üzerine:
* Yarım paket margarin
* Yarım kg
sarımsaklı yoğurt
* Maydanoz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul