Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..




[img]%20sutlu/sehriyeli_sutlu-120x120jpg[/img]

1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin

2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin

3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır Ayrıca kolesterolünüzü düşürür ve dengede tutar

4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin

5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin

6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz

7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz

8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz

9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir


Alıntı Yaparak Cevapla