Konu
:
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktalar..
[img]%20sutlu/sehriyeli_sutlu-120x120
jpg[/img]
1-
Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin
2-
Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin
3-
Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın
İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır
Ayrıca kolesterolünüzü düşürür ve dengede tutar
4-
Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin
5-
Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin
6-
Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz
7-
Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz
8-
Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz
9-
Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul