Yalnız Mesajı Göster

Erzincan Çorbası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Çorbası




MALZEMELER
  • 100 gr kıyma
  • 1 kaşık salça
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 avuç taze fasulye (ince kıyılmış)
  • 2-3 kaşık yoğurt
  • 1/4 demet maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış)
  • 2-3 diş sarımsak (döğülmüş)
  • baharatlar (nane, karabiber, pul biber, kekik, kimyon)
  • tuz
YAPILIŞI
  • Kıyma, karabiber ve tuzu birlikte yoğurarak bundan küçük köfteler yapalım (vaktiniz yoksa bazen benim yaptığım gibi köfte biçimi vermeyebilir baharatla karıştırıp kıymayı doğrudan kullanabilirsiniz ama orijinali bu)
  • Köfteleri kaynamakta olan salçalı suya atalım, bunun içine çok ince kıyılmış yeşil fasulyeleri ve döğülmüş sarımsakları ilave edelim ve fasulyelerin iyice pişmesi için bir süre kaynamaya bırakalım
  • Fasulyelerin pişmesinden sonra içine erişteyi, baharatları, ince kıyılmış maydonoz ve dereotunu ilave edelim (bu aşamada tuzunu kontrol edip yetersizse tuz da ilave edebilirsiniz)
  • Erişteler kabarınca, ocağı kapatmaya yakın, bir kasede yoğurdu önce bu çorba suyundan bir kepçe alıp çırparak çorbaya alıştıralım sonra ana çorba karışımına azar azar ve devamlı karıştırarak ilave edip 1 dakika daha pişirip ocağımızı kapatalımKaselere doldurduğumuz çorbamızı sıcak sıcak servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla