Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Çörek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çörek




4 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı ezilmiş haşhaş
2 Adet ekmek hamuru


HAZIRLANIŞI
  • Bir kabın içinde zeytinyağı ve ezilmiş haşhaşı karıştırın
  • Ekmek hamurunu yağlanmış bir tezgahta elinizle büyükçe açın
  • Üzerine zeytinyağı ile karıştırılmış haşhaşı, kaşık yardımıyla sürün
  • Bıçak yardımı ile dilimler halinde kesip, bükerek yağlanmış tepsiye dizin
  • 220 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
  • Fırından çıkarmadan üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve bu şekilde 5 dakika daha fırında pişirin
  • Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın


Alıntı Yaparak Cevapla