Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Börek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Börek




Süre 45 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


250 gr mantar
2-3 Çorba kaşığı ayçiçekyağı
3 adet sivribiber
1 Adet domates
4 Çorba kaşar peyniri rendesi
1 Adet yumurta
1 Adet yumurtanın akı
75 gr margarin
1 Su bardağından 1 parmak eksik süt
3 Adet yufka
tuz, karabiber, susam

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak mantarları yıkayıp 10 dakika limonlu suda bekletelim
  • Küçük küçük doğrayıp, 2-3 kaşık ayçiçek yağında sote edelim
  • Mantarlar bıraktıkları suları çekince küçük küçük doğranmış sivribiberleri, 2-3 dakika sonra ise tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi tavaya aktaralım
  • 2 dakika kadar kavuralım
  • Tavayı ateşten alalım
  • Mantarlı malzeme ılındığında rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, iyice harmanlayalım
  • Diğer tarafta çukur bir kapta 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını çırpalım
  • Sütü, eritip ılıttığımız margarini ekleyip,karıştırmaya devam edelim
  • İlk yufkayı düz bir zemine serelim
  • Yumurtalı harçtan üzerine sürelim
  • Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım
  • Yarım daire şekline gelen yufkayı 6 eşit üçgene bölelim
  • Her üçgen parçanın geniş tarafına mantarlı harçtan bir miktar koyalım
  • İki tarfını hafifçe içe doğru katlayalım
  • Döndürüp rulo şeklinde saralım
  • Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim
  • Susam serpelim
  • Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana dek pişirerek, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla