Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Börek I

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Börek I




Süre 40 dk Kaç Kişilik 5 Yöntem


1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet kuru soğan
250 gr kıyma
2 Adet patlıcan
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydonoz
3-4 Adet yufka
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Ayçiçekyağı
Üzerine:
1 Adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp, sote edin
  • Kıymayı ekleyin
  • Rengi değişene dek kavurun
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydonozu ilave edip, ateşten alın
  • Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayıp, kıymalı harcın üzerine ekleyin
  • Ayrı bir yerde yarım su bardağı sütü, suyu ve ayçiçekyağı karıştırın
  • Yufkayı temiz ve düz bir zemine serin
  • Bir fırça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün
  • Yufkayı, yuvarlak kenarları ortada birleşecek şekilde katlayın
  • Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün ve 4 e kesin
  • Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun
  • Kenarları içe doğru kapatın
  • Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sürün
  • diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
  • Üzerine yumurta sarısı sürün
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla