Konu
:
Hazır Yufka Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Hazır Yufka Mantısı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hazır Yufka Mantısı
Malzemeler:
4 adet yufka
350gr
Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin
Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın
Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin
Tepsiyi tekrar fırına sokun
Demlenmesi için
10 dk fırın içinde bekletin
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın
Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın
Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul