Yalnız Mesajı Göster

Hazır Yufka Mantısı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazır Yufka Mantısı






Malzemeler:

4 adet yufka
350gr Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;

1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:

İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın
Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin


Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın


Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin Tepsiyi tekrar fırına sokun Demlenmesi için 10 dk fırın içinde bekletin

Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayınSıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız
Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla