Konu
:
Kuru Baklava (10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Baklava (10 Kişilik)
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Baklava (10 Kişilik)
MALZEMELER
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
½ çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
½ kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı antepfıstığı
şerbet için:
1 kg şeker
3,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba unu eleyerek,aktarın
Ortasını çukurlaştırın
Bu çukura yumurtaları kırın
Tuzu ve suyu ekleyin
Sert bir hamur elde edene dek yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek,20 dk bir kenarda bekletin
Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın
12 eşit parçaya bölün
Üzerine nişasta serpin
Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin
Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın
Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin
Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın
Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün
Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin
Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin
Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın
Yine bıçakla kareler kesin
Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün
Fazla yağı tepsiyi eğerek,boşaltın
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alın
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün
Şerbetini çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul