Yalnız Mesajı Göster

Kuru Baklava (10 Kişilik)

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Baklava (10 Kişilik)




MALZEMELER
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
½ çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
½ kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı antepfıstığı
şerbet için:
1 kg şeker
3,5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba unu eleyerek,aktarınOrtasını çukurlaştırınBu çukura yumurtaları kırınTuzu ve suyu ekleyinSert bir hamur elde edene dek yoğurunÜzerine nemli bir bez örterek,20 dk bir kenarda bekletin
Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın12 eşit parçaya bölünÜzerine nişasta serpinElinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin
Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açınAçma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpinAçtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayınYufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün
Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpinDiğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin
Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırınYine bıçakla kareler kesinEritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökünFazla yağı tepsiyi eğerek,boşaltın
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatınŞurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alınFırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün Şerbetini çektikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla