Konu
:
Dondurmalı Krokan
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Krokan
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Krokan
MALZEMELER
3/4 su bardağı toz şeker
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
zeytinyağ
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm
çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın
Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın
Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın
Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm
çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin
Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın
Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz
Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın
Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul