09-15-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Piliç Külbastı
Piliç Külbastı Tarifi
400 gram tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, karabiber, tuz
Tavukları parçalara bölüp kemiklerinden ayırın ve bir pirzola demiriyle döverek inceltin Tavada yağı eritip kızdırdıktan sonra tavuk etlerini kızartın Tavuk etlerinin üzerine tuzu, kekiği ve karabiberi serpin Başka bir tavada kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanlarla sıvri biberleri kavurun Kavurduğunuz soğanlı biberli karışımı kızarmış tavukların üzerine boşaltın Yemeğin suyunu, et suyu tableti ve dövülmüş sarımsakları ekleyip 10 dk kadar pişirin Suyunu çekince kadar bekleyip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|