Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Gülü

Eski 08-27-2011   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Akdeniz Gülü



Akdeniz Gülü Tarifi



Malzemeler


3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Şerbeti için;

4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu

Hazırlanışı
  • Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin
  • Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın
  • Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın
  • Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin
  • Oklava ile tek tek açın
  • Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin
  • Bıçakla kare biçiminde kesin
  • Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın
  • Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin
  • Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin
  • Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin
  • Şerbetini çekince servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla