08-27-2011
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Akdeniz Gülü
Akdeniz Gülü Tarifi

Malzemeler
3 Su bardağı un
4 Adet yumurta
2 Çay bardağı nişasta
10 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet limonun suyu
1 Su bardağından fazla tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için;
4 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı - Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin

- Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın

- Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın

- Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin

- Oklava ile tek tek açın

- Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin

- Bıçakla kare biçiminde kesin

- Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın

- Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin

- Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin

- Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin

- Şerbetini çekince servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|