Konu
:
Künefe
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Künefe
08-05-2011
#
3
Şengül Şirin
Cevap : Künefe
Künefe
Tatlılar arasında özel bir yere sahip olan Künefeyi 6 Kişilik olarak 45 dakikada hazırlayabilirsiniz
Malzemeler
100 gr tel kadayıf
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
1 Su bardağı su
1 Kahve fincanı tozşeker
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlayın
Bunun için 1 su bardağı su ve 1 kahve fincanı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın
Kadayıfı ince ince didin
1 Çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın
Kadayıfı koyacağınız kabın zeminine şekerli yağı dökün
Ardından bir kat kadayıfı ilave edin
Dil peynirini üzerine koyun
Tekrar kadayıfı döşeyin
Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin
Ocakta altı hafif kızarana dek pişirin
Ters çevirip, diğer yüzünü pişirin
Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin
Dövülmüş fıstık yada ceviz serpin
Soğuk veya ılık olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul