04-20-2011
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Alabaş Lahana - Alabaş Lahana Yetiştiriciliği
Alabaş Lahana,( Brassica oleracea"nın gongylodes çeşidi ) turpgiller ( Brassicaceae) familyasından 16 yüzyıldan beri bilinen en anayurdu Avrupa olan lahana çeşidi En belirgin özelliği toprağın hemen üstünde bulunan,oldukça geniş gövdelidir Yenebilir duruma gelmesi için gövde çapının 5-6 cm"ye ulaşması gerekir Bu aşamada daha önce yuvarlak olan gövde hafif basık bir biçim alır ve bitki büyümeye devam ederse gövde uzar Yenebilen gövdelerin tadı şalgama benzer,ama daha tatlı ve yumuşaktır Alabaş lahana,ticari üretimi pek yaygın olmamakla birlikte,bazı bölgelerde bahçelerde yetiştirilir sevilen bir sebzedir Avrupa"da hayvan yemi olarak da üretilir Genç ve körpe yaprakları salata olarak,kalınlaşmış gövdesi ise pişirilerek yenir
Kaynak:AnaBritannica cilt 1 frmsinsi netiçin derlenmiştir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|