Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bayatlamayan Poğaça

Eski 03-29-2011   #2
Şengül Şirin
Icon7

Cevap : Bayatlamayan Poğaça



Malzemeler

• 1 su bardağı maden suyu
• 1 su bardağı sıcak süt
• 1 paket yaş maya
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• Aldığı kadar un
Poğaçanın üzerinde kullanılacak malzemeler
• Susam, çörek otu
• 1 yumurta sarısı
Poğaçanın iç harcında kullanılacak malzemeler
• İnce kıyılmış maydanoz
• Beyaz peynir

Yapılışı

• Mayayı sıcak sütle iyice eritin
• Üzerine toz şeker dökün ve karıştırın
• 10 dakika köpürene kadar bekletin
• Poğaçanın hamuru için gerekli malzemeleri ilave ederek karıştırın
• Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun
• Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek yaklaşık 1 saat mayalandırın
• Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avucunuzun içinde bastırarak açın
• Poğaçanın içine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın
• Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
• Poğaçaları tepside yaklaşık 10 dakika daha mayalandırın
• Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin
• Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun


__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla