Konu
:
Bayatlamayan Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Bayatlamayan Poğaça
03-29-2011
#
2
Şengül Şirin
Cevap : Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler
• 1 su bardağı maden suyu
• 1 su bardağı sıcak süt
• 1 paket yaş maya
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• Aldığı kadar un
Poğaçanın üzerinde kullanılacak malzemeler
• Susam, çörek otu
• 1 yumurta sarısı
Poğaçanın iç harcında kullanılacak malzemeler
• İnce kıyılmış maydanoz
• Beyaz peynir
Yapılışı
• Mayayı sıcak sütle iyice eritin
• Üzerine toz şeker dökün ve karıştırın
• 10 dakika köpürene kadar bekletin
• Poğaçanın hamuru için gerekli malzemeleri ilave ederek karıştırın
• Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun
• Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerine nemli bez örterek yaklaşık 1 saat mayalandırın
• Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayın, avucunuzun içinde bastırarak açın
• Poğaçanın içine iç harçtan koyup kenarlarını sıkıca kapatın
• Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
• Poğaçaları tepside yaklaşık 10 dakika daha mayalandırın
• Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin
• Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul