11-26-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Gerdan Çorbası
Gerdan Çorbası
6 kişilik
Malzeme:
400 gram kuzu gerdan
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
yarım limon suyu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz, pulbiber
1 adet soğan
1 adet havuç

Tarifi
Öncelikle kuzu gerdanını iyice temizleyip yıkayın Daha sonra derin bir tencereye sırasıyla su, doğranmış soğan ve dilimlenmiş havucu alıp kuzu gerdanı haşlayın Suyunu süzüp eti başka bir tencereye aktarın Haşlanmış et ılınınca çok ince didikleyin Kalan et suyunu kaynatın Un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısını derin bir kapta iyice çırpın Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin Tuzunu ayarladıktan sonra didiklenmiş etleri ilave edin Tencereyi ocaktan alın Yapışmaz yüzeyli bir tavada Tereyağ'ı eritin İçine bir tutam pulbiber ekleyin Tereyağ'lı biberi çorbanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|