11-13-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sarmısaklı Domates
Sarmısaklı Domates Malzemeler
4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri
domates
Yarım tatlı kaşığı
kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı
sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış
enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış
maydanoz
Tuz,
karabiber
Yapılışı
Ön hazırlık olarak fırını ısıtın
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice
karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun Ilıkken servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|