11-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcanları Kızartma Tekniği
Patlıcanları Kızartma Tekniği
Patlıcan kızartırken çoğu zaman denk getiremez ve bir şeyini illaki eksik bırakırız Tabi işin sırrını bilenler hariç Kızarttığınız patlıcanlar ya çok kararıyordur yada fazla yağ çekiyordur Bir türlü kıvamında kızartamadığınız patlıcanları istediğiniz gibi kızartmak için işin püf noktasını bilmeniz gerekir

İşin Sırrı
Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzlu suda 5-10 dakika bekletin Göreceksiniz ne kararacaktır, ne de fazla yağ çekecektir Nar gibi kızarmış bir patlıcan için, pişmesine yakın üzerine tuzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göreceksiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|