10-25-2010
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuk Sarma

Malzemeler,
2 parça tavuk göğüs fileto
10 dilim salam
5 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 kâse mısır gevreği
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Tavuk filetoları tuz ve karabiberle harmanlayın
Her bir filetonun ortasında salam ve doğranmış turşu koyun
Sıkıca rulo şeklinde sarın
Yumurtayı tabağa alıp iyice çırpın
Tavuk sarmayı önce yumurtaya sonra mısır gevreğine batırın
Dağılmaması için 5 cm aralıklarla kürdan batırın
Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın
Dilimleyip sıcak servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|