09-03-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
İç Pilav
İç Pilav Tarifi
Malzemeler,
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram dana ciğeri
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin
Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın
Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin
Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun
Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin
Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın
Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin
Birkaç kez karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|