Külahta trüf(40 adet)
Malzemeler:
200 gram krema
200 gram bitter çikolata
3-4 dilim kek parçası
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat
Süslemek için:
2 çorba kasığı rendelenmiş çikolata
2 çorba kasığı toz hindistancevizi
2 çorba kasığı toz antepfıstığı
Servis için:
Hazır dondurma külahı
Hazırlanışı: Kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun ve ısıtın

Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, parçalanmış çikolatayı, tarçın ve muskatı ekleyin; karıştırarak eritin

Kek parçalarını ilave edip kıvam alması için oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin
Karışımdan cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın

Rendelenmiş çikolata, hindistancevizi ve antepfıstığına bulayıp külah içinde servis yapın
Muskat: Küçük hindistancevi

olarak da bilinen muskat, çol baharatlı bir lezzete sahiptir ve keskin özel bir rendeyle rendelenerek kullanılır

Rendeledikten sonra muskatı hava almayan kavanozlarda saklayabilirsiniz