06-23-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Milföylü Piliç Sarma
Milföylü Piliç Sarma

Malzemeler:
4 adet tavuk but
4 adet kare milföy
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Tavukları, üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın
Piştiğinde sudan çıkarın ve soğumalarını bekleyin
Derilerini soyun ve üzerine tuz, karabiber serpin
Oda sıcaklığında yumuşamış milföyleri, budun sap tarafından sarın
Hazırladığınız milföylü tavukları tepsiye yerleştirin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpiştirin
5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar, ortalama 30 dakika pişirin
Yanına haşlanmış sebzeler ekleyerek de servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|