06-21-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Buğdaylı Yaz Çorbası
Buğdaylı Yaz Çorbası

Malzemeler,
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kilo yoğurt
1 adet yumurta
Yarım demet taze nane
Yarım su bardağı soğuk su
Hazırlanışı,
Tencereye buğdayı alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin
Buğday yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın
Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın
Haşlanan buğdayı suyuyla birlikte tencereye ilave edip karıştırın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Taze nane yapraklarını bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün
Çorba kaynamaya başladıktan sonra nane yapraklarını ilave edin
Çorbayı 2 taşım kaynatıp yarım su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın
Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin
Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|