06-17-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Panna Cotta
Panna Cotta
Sos İçin :
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı su
* 1/2 su bardağı yabani meyve, taze veya donmuş (frenk üzümü, böğürtlen, ahududu, likapa, kara dut, vb )
Malzemeler:
* 200 ml süt kreması (Marketlerin soğuk raflarında duran Pınar, Ülker, Sek gibi markaların adı altında satılan kremalardan Bir küçük kutusu 200 ml geliyor )
* 1/2 su bardağı (cup) süt (125 ml)
* 1/2 su bardağı (cup) toz şeker (112 5 gr)
* 2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin (aktarlarda bulabilirsiniz)
* 2 yemek kaşığı (tbs) su
* 3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt (190 gr)
* 1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu (vanilya, damla sakızı gibi lezzetlendiricilerle de yapılabilir)

Hazırlanması:
* Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin
* Ocağın üstünden alın İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın
* Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın Dikkat edin topaklanmasın
* Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün Yine karıştırın Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Tel çırpıcıyla çırpın
* Hazırladığınız panna cotta’nızı 4 adet küçük bardağa eşit olarak paylaştırın Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin
Sosun Hazırlanması :
* Küçük bir sos tenceresinin içine 1 yemek kaşığı suyu ve 1 yemek kaşığı şekeri koyun
* Kısık ateşte şeker eriyene kadar fokurdatın Meyveleri içine katın 2-3 dakika daha pişirin
* Bir kenarda soğuması için bekletin
* Servis yaparken, bu sostan panna cotta’ların üzerine dökün ve afiyetle yiyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|