06-17-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zeytinli Kelebek Poğaça
Zeytinli kelebek poğaça
Zeytinli kelebek poğaça malzemeleri- 6 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığınca ılık su
İç malzemesi
Üzerine
Zeytinli kelebek poğaça tarifi
Hamur için; maya ve toz şeker komposto kasesine alınıp ılık su eklenerek kabarması beklenir Un derin bir kaba elenip tuz ile harmanlanır ortası havuz gibi açılır, yumurta akı, sıvı yağ eklenip kabarmış maya eklenerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapılır Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat mayalandırılır Mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılarak her biri aşağıdaki resimdeki gibi tatlı tabağı büyüklüğünde açılır 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürülür

Aşağıdaki resimdeki gibi köşelerinden katlanır

Keskin bir bıçak veya mutfak makası ile kenarlarından kesilir

Kesilen kulakçıklar geriye doğru açılır ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp, yumurta sarısı sürülür ve susam serpilip fırın ayarı önce 165 derecede 15 dakika, sonra 180 dereceye yükseltilip kızarana kadar pişirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|