06-17-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çantada Tavuk
Çantada Tavuk
Malzemeler:
* 200 gram fileto tavuk göğsü (yarım tavuk göğsü yapıyor)
* 6 adet mantar
* 4 adet milföy hamuru
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* Çay kaşığının ucuyla köri
* Yarım çay kaşığı kırmızı biber
* Tuz
* 2 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır
* 1 küçük kutu krema – 200 ml
* 1 küçük diş sarımsak

Hazırlanması:
* Milföy hamurunu dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ve 1 no’lu resimdeki gibi kesin
* Hamuru 2 ve 3 no’lu resimdeki gibi katlayıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
* Sürenin sonunda milföy hamurları 4 no’lu resimdeki gibi olacak Sivri bir bıçak ucuyla hamurun orta bölümündeki kabuğun kenarlarını kesin Şimdi küçük bir çantanız var, üst parçayı şimdilik bir kenara koyun
* Hamurlar pişerken siz bu arada tavukları kuşbaşı doğrayın
* Sıvı yağı kızdırdığınız tavaya tavukları ekleyin, rengi dönüp beyazlaşana kadar kavurun
* Mantarları dilim dilim kesin ve tavaya ekleyin
* Ezilmiş sarmısağı ve baharatları ekleyin, kavurmaya devam edin
* Kremayı ve mısırları ekleyin
* Krema yoğunlaşana kadar pişirin, hamurlar fırından çıktığında sos da pişmiş olur
* İçi boşaltılmış milföy çantalara tavuk sosu paylaştırın, sosun suyunu hamurların üzerine gezdirin
* Bir tarafa ayırdığınız üst parçayı, tavukların üzerine koyun
* Yanında salata ile servise edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|