05-21-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler
Küçük briyoş (Brioche) ekmekler
Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¼ bardak pudra şeker
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
¼ bardak süt, oda sıcaklığında
2 yumurta, oda sıcaklığında
100 gram tereyağı, eritilmiş
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Tarifi
Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin
Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın Kapanma yerleri alta gelecek şekilde muffin/kek kalıplarına yerleştirin
45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
Mayalanan briyoşların üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|