Yalnız Mesajı Göster

Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler

Eski 05-21-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Küçük Briyoş (Brioche) Ekmekler



Küçük briyoş (Brioche) ekmekler

Malzemeler:

2 bardak beyaz un
¼ bardak pudra şeker
½ tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
¼ bardak süt, oda sıcaklığında
2 yumurta, oda sıcaklığında
100 gram tereyağı, eritilmiş

Üzeri için:
1 yumurta sarısı


Tarifi
Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, yumurtayı ve tereyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz çok yumuşak ve ele yapışan kıvamda olacaktır

Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletin
Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın Kapanma yerleri alta gelecek şekilde muffin/kek kalıplarına yerleştirin

45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın
Mayalanan briyoşların üzerine iyice çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla