Konu
:
Haluj
Yalnız Mesajı Göster
Haluj
05-19-2010
#
1
peri
Haluj
Hamur Malzemeleri :
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç Malzemeleri :
1 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1,5 kg patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
Sos Malzemeleri :
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pul biber
Yoğurt
hazırlanışı
Unu ve tuzu karıştırın
Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın
Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin
Soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün
1 yemek kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın
Püre haline getirilmiş patateslerle pul biberli soğanları karıştırın
Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın
Bunlardan daireler kesin (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)
Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun
Dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz
(Hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor
)
Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin
Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın
Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın
Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın)
Pişen halujları kevgirle sudan alın
Sos için tereyağını eritip pul biberle karıştırın
Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul