Yalnız Mesajı Göster

çikolata Soslu Tavuk Gögsü

Eski 04-22-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

çikolata Soslu Tavuk Gögsü



çikolata soslu tavuk gögsü

Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Sosu İçin
  • 1 paket Çikolata Sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
  1. Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt sütü karıştırarak ekleyin İçine damla sakızını da ekleyin Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın
  2. Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor
  3. Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk mikserle çırpın Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur
  4. Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz
  5. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla