04-17-2010
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Beypazarı Kurusu
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket (125 gram) tereyağı
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip hamurunuzu 10 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır
Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 2 cm genişliğinda ince rulo haline getirin Ruloları (un kurabiyesi yapar gibi) 1-1½ cm genişliğinde verev olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın
125 derece fırına alıp 2 saata kadar gevremeleri için bırakın Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun Bir gece fırında bırakılırsa daha da iyi kururlar
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|