Yalnız Mesajı Göster

Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, Yapılışı

Eski 03-22-2010   #1
peri
icon111

Rokalı Dana Eti Tarifi, Rokalı Dana Eti Nasıl Yapılır, Yapılışı



Rokalı Dana Eti (4 Kişilik)




Malzemeler

2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış)
1 kg Dana Eti (göğüs kısmından fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış)
60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı)
12 Taze Soğan (ayıklanmış)
1/2 Su Bardağı Et Suyu
1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap
1 Tatlı Kaşığı Hardal
6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış)
2 Demet Roka (ayıklanmış yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış)


Yemegin Yapilisi

Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp etleri bir kenara koyunuz
Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca taze soğanları koyup 3-4 dakika renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz Bir delikli kepçe ile soğanları tavadan alıp bir tabağa diziniz ve sıcak kalmalarını sağlayınız
Etleri tavaya koyup sık sık karıştırarak 8-10 dakika her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız
Et suyunu şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp 40 dakika etler sivri uçlu bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz
Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız
Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp kalan rokayla birlikte servis ediniz

__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla