02-15-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ceviz Macunu...
Malzemeler
50 adet yeşil ceviz
50 adet badem
50 adet karanfil
1250 gram şeker
2 adet limonun suyu
1/2 su bardağı limon suyu
1/2 kg sönmemiş kireç
Hazırlanışı
Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun Tam baş kısmından bir kesik yapın
Geniş bir kaba alın Üzerini örtecek kadar su ekleyin Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin Sekizinci gün suyunu dökün
Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin
Sonra cevizleri birkaç su yıkayın Genişçe bir tencereye aktarın
Üzerini örtecek kadar su ilave edin 5 dakika kaynatın Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın
Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın Soğuk sudan geçirin
Tekrar tencereye aktarın Yaklaşık 45 dakika kaynatın
Yeterince yumuşayıp,yumuşamadığını kontrol edin
Cevizleri başka bir tencereye aktarın
2 adet limonun suyunu ekleyin
Üzerini örtecek kadar suyu ekleyin 2 saat bekletin
Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun
Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
Üzerine şekeri ekleyin Bu şekilde 1 gece bekletin
Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
Şeker eriyene dek karıştırın
Ateşten alıp ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|