Yalnız Mesajı Göster

Ceviz Macunu...

Eski 02-15-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ceviz Macunu...



Ceviz Macunu



Malzemeler

50 adet yeşil ceviz

50 adet badem

50 adet karanfil

1250 gram şeker

2 adet limonun suyu

1/2 su bardağı limon suyu

1/2 kg sönmemiş kireç


Hazırlanışı

Cevizlerin yeşil kabuklarını soyun Tam baş kısmından bir kesik yapın
Geniş bir kaba alın Üzerini örtecek kadar su ekleyin Suyunu hergün değiştirmek üzere 7 gün suda bekletin Sekizinci gün suyunu dökün

Tekrar suyla yıkayın ve üzerini örtecek kadar suya koyun
Kireci temiz bir tülbente koyup, ağzını sıkıca kapatın Bu şekilde cevizlerin bulunduğu suya koyun Arada bir karıştırarak, 6 saat bekletin

Sonra cevizleri birkaç su yıkayın Genişçe bir tencereye aktarın
Üzerini örtecek kadar su ilave edin 5 dakika kaynatın Tencereyi ateşten alıp, cevizleri soğuk suyla yıkayın

Tekrar tencereye koyup, 5 dakika kaynatın Soğuk sudan geçirin

Tekrar tencereye aktarın Yaklaşık 45 dakika kaynatın

Yeterince yumuşayıp,yumuşamadığını kontrol edin
Cevizleri başka bir tencereye aktarın

2 adet limonun suyunu ekleyin
Üzerini örtecek kadar suyu ekleyin 2 saat bekletin

Cevizleri sudan alıp, kesik kısımlarından 1 adet badem ve 1 adet karanfil koyun

Cevizleri tekrar başka bir kaba alın
Üzerine şekeri ekleyin Bu şekilde 1 gece bekletin

Sabah cevizlerin üzerine bir buçuk su bardağı su koyup hafif ateşte kaynatın
Şeker eriyene dek karıştırın
Ateşten alıp ve soğumaya bırakın

Soğuduktan sonra yarım su bardağı limon suyunu ekleyin
Tekrar ateşin üzerine koyup, şurup koyulaşana dek kaynatın
Şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla