Konu
:
Vişne Reçeli...
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Reçeli...
02-15-2010
#
1
Şengül Şirin
Vişne Reçeli...
Vişne Reçeli
Malzemeler
1
250 gram vişne
1
500 gram
2 parçe limon tuzu (aspirin büyüklüğünde)
Hazırlanışı
Vişneler yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılır
Üzerine toz şeker ve limon tuzu konulup 1 gece bekletilir
10 dakika meyvelerin şekli bozulmayacak şekilde karıştırılarak kaynatıldıktan sonra borcam’a alınır
Üzeri tülbentle kapatılarak güneşe bırakılır
Aralıklarla karıştırılır
Bütün şeker eriyinceye kadar güneşte bırakılır
Notlar
Bütün işlemler tahta kaşıkla yapılmalıdır
Temizlendikten sonra ortalama 1
000 gram kalacağı için alınırken 1
250 gram vişne alınmalıdır
Limon tuzu yerine 4 - 5 damla limon suyu kullanabilirsiniz
Güneşte pişirmeyecekler şeker eriyinceye ve reçel kıvam alıncaya kadar kaynatmalı
Köpüklenirse köpükler tahta kaşıkla alınmalı
Yoksa reçel mat olur
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul