Konu
:
Kestaneli ılık Kek
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli ılık Kek
02-03-2010
#
1
Şengül Şirin
Kestaneli ılık Kek
Kestaneli ılık kek
Malzemeler:
12 kişilik
2 su bardağı tereyağı
1
5 su bardağı sütlü çikolata
2 su bardağı un
1
5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
3 adet yumurta sarısı
14 adet kestane şekeri
1
5 su bardağı bitter çikolata
Hazırlanışı:
Tencerede tereyağını eritin
Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın
Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın
Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin
Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın
Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun
Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin
Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün
Ilık olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul