02-03-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Beyaz Gelin Pastası
Beyaz gelin pastası
Malzemeler: 8 kişilik
8 adet yumurta akı
8 çay bardağı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
20-25 adet çilek
tuz

Hazırlanışı:
Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Bezeleri fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1 saat pişirin Krem şanti ve sütü iyice çırpın Pasta tabağına ilk bezeyi yerleştirin Krem şantili karışımı üzerine sürün Çileklerin bir kısmını dizin İkinci bezeyi üzerine yerleştirin Bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın En üste çilekleri dizip servis yapın
Aşçının notu: Bezeleri pişirirken, fırın kapağını açmamaya özen gösterin
Kaynak: Sofra
Yumurta akı, tozşeker ve bir tutam tuzu kar haline gelene kadar çırpın 4 adet büyük beze yapıp, yuvarlak şekil verin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|