Konu
:
İbadetsiz Müslümanlık
Yalnız Mesajı Göster
İbadetsiz Müslümanlık
01-28-2010
#
1
bukett
İbadetsiz Müslümanlık
"Elhamdülilah Müslüman'ım"diyen çağdaş ve modern bir topluluğun ibadet konusundaki gevşek duruşlarıdır
Bu duruş günümüz Müslüman Toplumunun bir sorunumudur yoksa Asr-ı Saadet'ten beri böyle bir gevşek duruş olmuşmudur?
Allah(cc)bir ayet-i kerimesinde"Ben insanları ve cinleri,yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım"buyurmaktadır
Peki insanlar,özelliklede çağdaş ve modern Müslümanlar bu ayet-i kerimeyi ne kadar dikkate alıyorlar,bu ayette istenilen kulluk görevlerini(ibadetler)ne kadar yerine getiriyorlar
İbadetler genelde yaşlı nüfusun tamah ettiği bir vazife oarak gözükmekte
Oysa nüfusun çoğunu gençler ve orta yaştakiler oluşturmaktadır
İbadetlerde buluğ çağına eren herkesi kapsar
Camii'lerde Cuma harici ibadet eden çağdaş ve modern Müslüman sayısı çok az
Cuma'ya gelen insanlar beş vakit farz namazı için Camii'leri neden doldurmazlar?Bunun sebebi İslam'ı ve ibadetlerini önemsememelerimidir?
İslam'a göre bir vakit farz namazının zamanında eda edilmemesinin günahı çok fazladır
Öyle ise kılınmayan onca farz namazının günahı nasıl olacak?Müslüman Toplumunun çoğusu bu gerçeği bildiği halde neden namazlarını zamanında ifa etmezler
Kısaca ibadetsiz Müslümanlar hesap günü bir şekilde cezadan kurtulacaklarını,Cehennem'e atılmayacaklarını mı düşünmekteler?
alıntı
bukett tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul