01-28-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
İçli Bulgur Pilavı
İçli Bulgur PilavıMalzeme:
Hamuru için:
3 yemek kaşığı Margarin
3 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım demet dereotu
4,5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz ve karabiber

Tarifi:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız
Taze soğanları ve dereotunu ayıklayıp, ayrı ayrı tabaklara kıyınız
Domatesi küp küp doğrayınız
Kuş üzümlerini ayıklayıp, küçük bir kâse içerisinde ıslatınız
Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurunuz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|