01-22-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kıymalı Poğaça
Kıymalı Poğaça

Malzemeler,
2 Su bardağı ılık su
2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
3 Çay kaşığı tuz
1 Paket aktif maya
1 Adet yumurta sarısı
Yeterince un
Harcı İçin,
250 gr yağsız kıyma
1 Adet kuru soğan
Damak zevkine göre tuz ve baharat
Hazırlanışı,
Yoğurma kabının içersine tüm malzemeyi alın
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
2 Saat mayalanmaya bırakın
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin
Tuz ve dilediğiniz baharatı katıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın
İçlerin kıymalı harçla doldurun
Üzerine yumurta sarısı sürün
185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerlerin kızarıncaya kadar pişirin
Ilık servis yapın
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|