12-25-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tencere Böreği
Tencere Böreği

Malzemeler:
4 yufka, 4 yumurta, 1 büyük paket margarin (250 gr ), 250 gr beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar ), 250 gr kaşar peyniri, 1 su bardağı süt, Yarım demet maydanoz, dereotu, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
1- Dibi yuvarlak 30- 35 cm çapında bir tencere yağlanır Yufkanın bir tanesi kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirilir
2- Kalan 3 yufka iyice didiklenir
3- Beyaz peynir, kaşar peynir rendelenir Kırmızı ve karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır
4- Yufka ve peynir karışımı kat kat tencereye yerleştirilir
5- Yumurta, erimiş yağ ve süt çarpılır Yufkanın üzerine gezdirerek dökülür (1 fincan kadar üzeri için ayrılır )
6- Sarkan yufkalar tencerenin içine toplanır Ayrılan karışım sürülüp orta hararetli fırında pişirilir (İçinin iyi pişmesi için uzun süre pişirmeye dikkat etmelidir )
7- Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenir
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|